tisdag 29 november 2011

Hur ordnar vi flodkräftans framtid i Öresjö?

Så lyder kvällens tema den 8 december vid ett möte/föredrag som riktas till framförallt fiskerättsägarna i Öresjö, Trollhättan.

Öresjö fvof vill i samband med bildandet av ”Kräftskötselområdet Öresjö” bjuda in till en kväll för diskussion om flodkräftans framtid i Öresjö i samarbete med Institutionen för akvatiska resurser SLU Drottningholm och Hushållningssällskapet Värmland. Vilka hot och möjligheter finns? I takt med den illegala utplanteringen med signalkräftor är vi på väg att utrota vår inhemska flodkräfta. Hur kan vi stoppa det? Hur bevarar vi flodkräftan och hur utvecklar vi Öresjös kräftfiske på bästa sätt? Kvällens program är enligt följande:

Har flodkräftan en framtid i Sverige?Lennart Edsman, kräftforskare vid Sötvattenslaboratoriet Drottningholm, Institutionen för akvatiska resurser, SLU Aqua

Fiskeriverkets/SLUs provfisken och genetiska studier i Öresjö 2006 – 2011.Lennart Edsman

Var, när och hur har det satts ut flodkräftor i Öresjö?

Genomgång ”Kräftskötselområdet Öresjö” och dess förvaltningsplan Tomas Jansson, Hushållningssällskapet i Värmland

Finns det intresse bland fvof eller andra organisationer med att arrangera möte/föredrag med liknande tema så kontakta gärna mig. Vi kan diskuttera ett möjligt upplägg. Möten/föredrag är ett mycket bra tillfälle att sprida kunskap om flodkräftor och hur man bevarar och utvcklar sina flodkräftbestånd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar