onsdag 30 november 2011

WWF Fiskeguide har återigen inte förstått hotbilden mot flodkräftan!

Återigen har WWF placerat flodkräftan på "rött ljus". Detta betyder att WWF avråder konsumtion av dess arter. Motiveringen är enligt följande" Undvik dessa fiskar helt. De kommer från överfiskade bestånd och/eller är fångade eller odlade på ett sätt som skadar andra marina arter eller miljön".

Trots påtryckningar har WWF inte förstått att hotbilden mot flodkräftorna inte är fisket. Detta är mycket olyckligt eftersom utgångspunkten är ju att man vill värna om de hotade arterna. Men då måste rätt fakta belysas. Hotbilden mot flodkräftorna är de människor som flyttar de pestbärande signalkräftorna mellan olika vattensystem olagligt, dvs utan tillstånd från Länsstyrelsen. ATT DETTA SKALL VARA SÅ SVÅRT ATT FATTA!!

Jag uppmanar alla fiskerättsägare som innehar den ädla arten Flodkräfta att fortsätta fiska flodkräftorna och tjäna pengar (om det är möjligt) eller njuta av denna ädla vara, utan dåligt samvete. Tvärtom så är fisket efter flodkräftorna en förutsättning för artens överlevnad på sikt.

På WWF:s hemsida kan ni ta del av Fiskeguiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar