lördag 9 juni 2012

Äntligen!!

Nu har vi äntligen fått svar på två ansökningar, HAV (Havs och Vattenmyndigheten) samt Länsstyrelsen i Dalarna, som möjliggör vårt arbete med att aktivt arbeta med att bevara och utveckla flodkräftan.  Nu rivstartar vi med att bilda två nya kräftskötselområden i Dalarna av Ryggens och Vällans fvof. Jag kommer under veckan besöka båda fvof och träffa medlemmar samt besöka sjöarna i fält som en del i att ta fram förvaltningsplaner för resp fvof. Detta arbeta sker som vanligt i nära samarbete med fiskerättsägarna.

Medeltilldelningen medför att vi har möjlighet att utveckla vår hemsida www.astacus.org som är gammal och opraktisk. Förhoppningsvis skall vi locka fler intresserade att ta del av den information om kräftor vi samlar på oss.

Två  artiklar har jag snabbat upp som berör flodkräftor i de två största lokaltidningarna i Värmland. Båda artiklarna handlade om flodkräftor men bilderna i artiklarna visade felaktigt signalkräftor. Det blir fort fel i mediaflödet, vilket kan få konsekvensen att om någon läser artikeln och ser en bild på en kräfta som det står flodkräfta under men visar en signalkräfta, blandar man förstås ihop vilken art som är vem.

I Skelleftå har man varit lyckosam i sina ansökningar och blivit tilldelade medel för flera projekt. Bl.a skall man börja bilda kräftskötselområden, vilket är mycket glädjande. Fler erfarenheter och mer uppmärksamhet kring flodkräftorna är otroligt viktigt och bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar