fredag 9 december 2011

Hur ordnar vi flodkräftans framtid i Öresjö?



Detta diskuterades vid Kyrkans gård vid Gräsviken, Trollhättan, på torsdagskvällen. 25 personer trotsade vädergudarna (åska och snöstorm!!) och lyssnade på Lennart Edsman, Institutionen för akvatiska resurser, SLU aqua om flodkräftans framtid i Sverige samt redogörelse över det provfiske man genomfört i Öresjö sedan 2006.

Därefter diskuterades utkastet av Kräftskötselområdet Öresjö, under kvällen framkom nya och viktiga uppgifter över flodkräftans historiska utveckling i sjön. Förutan fiskerättsägare fanns även representanter från Sportfiskarna Trollhättan och Miljöförvaltningen, Trollhättan stad.

Det var en bra kväll med många bra diskussioner och frågor. Jag kommer att justera kräftskötselområdet enligt den information som framkom under kvällen och därefter skall Öresjö fvof godkänna kräftskötselområdet med dess förvaltningsplan. Förvaltningsplanen kommer att bli ett viktigt underlag i samband med kommunens planer på att göra Örsjö till ett badparadis. Kräftskötselområdet kommer när den är klar att vara tillgänglig på vår hemsida www.astacus.org

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar